Бившият номер 3 в световната ранглиста по тенис Доминик Тийм (Австрия) се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в белгийския град Антверп с награден фонд 725540 евро.

Тийм спаси три мачбола и елиминира водача в схемата Хуберт Хуркач (Полша) в много оспорван мач с 3:6, 7:6(9), 7:6(4) след почти три часа игра.

Хуркач реализира единствения пробив в началото на двубоя, след което спечели първия сет, а до края сервиращите доминираха. Полякът пласира 17 аса, а тайбрека на втория сет поведе с 6:4 точки, но не успя да затвори мача със собствен сервис, а след това пропиля и още едва възможност при 8:7, макар и при подаване на австриеца. Тийм показа по-здрави нерви и изравни след 11:9, а в решителния трети сет той отново беше по-стабилен в тайбрека, поведе с 6:2 точки в него и стигна до крайната победа.

Австриецът показва, че се завръща към най-добрата си форма, след като заради различни контузии в последно време той се свлече до 132-ото място в света. 

Във втория си пореден полуфинал в Тура на АТП след надпреварата в испанския град Хихон през миналата седмица Тийм ще се изправи утре срещу Себастиан Корда (САЩ). Американецът, вицешампион от турнира в Хихон, се справи лесно с осмия поставен Йошихито Нишиока (Япония) с 6:0, 6:2.