Трети сет ще определи шампиона на DIEMA XTRA Sofia Open, след като Мариус Копил съумя да вземе втората част, която отново бе решена след тайбрек.

Важен във втория сет се оказа още първият гейм. В него Копил заигра много прецизно на ретур, оттам си създаваше предимство и това доведе до два шанса за ранен пробив при 15:40. Първият бе отразен от Башич, но не и вторият.

Много важен за румънеца бе и следващия гейм, в който се премина през равенство, за да се стигне до затвърждаване на брейка. В следващите си три сервис гейма Башич не даде дори точка на съперника, но той на свой ред също печелеше уверено подаванията си и така поведе с 5:3.

В следващия гейм Копил дори достигна до сетбол след двойна грешка за 30:40. Първият сервис обаче спаси Башич и той накара съперника си да сервира за спечелване на частта.

А това не се оказа никак лесно, въпреки спокойните геймове на негов начален удар до момента в сета. Геймът започна с двойна грешка, а бекхенд в аут на румънеца доведе до 15:40. Стоп воле донесе успех за Копил при първия брейкбол, но при втория слайс бекхендт не сработи, а Башич размина на мрежата с форхенд по късия диагонал.

Башич спечели и следващия гейм и така Копил трябваше да сервира за оставане в битката за трофея. Босненецът бе на две точки от успеха при 30:30, но съперникът му се справи и вкара сета в нов тайбрек.

 

Той започна с минипробив за румънеца, но Башич го върна при 3:3, когато отправи мощен форхенд към излезлия на мрежата съперник, чието стоп воле не се получи.

Копил обаче стигна до нов минибрейк за 5:3 и този път нямаше какво да го спре към оползотворяване на втория си сетбол.