Канадският младеж Феликс Оже-Алиасим обяви, че е прибавил в своя треньорски екип Тони Надал, точно преди да се впусне в поредицата от турнири на клей в Европа.

Горовейки пред журналистите посредством Zoom, 20-годишният канадец обяви, че чичото и дългогодишен наставник на Рафаел Надал ще се присъедини към щаба му и ще започнат съвместна работа точно преди Мастърса в Монте Карло, който започва тази неделя.

"Започваме вече с Тони Надал, като стартираме от този турнир, заяви 22-ият в ранглистата, който към момента е трениран от Фредерик Фонтанж.

"Имахме шанса да работим с него и Фред, и останалата част от екипа ми в Майорка през декември още, но официално започнахме връзката си сега. Нашите ценности и работна етика наистина съвпадат, така че за мен лично това е страхотна възможност. Радвам се, че Тони Надал подкрепи моите идеи и моя проект, и ще се радвам, ако успеем да направим нещо добро заедно в бъдеще", допълни 20-годишният състезател, който е роден на същата дата с идола си Роджър Федерер - 8 август.

60-годишният Надал обяви през 2017-та година, че приключва треньорската си дейност със своя племенник след повече от 15 години партньорство. До момента Надал-старши тренирашe таланти в Академия Рафа Надал в Майорка, която е собственост на 13-кратния шампион от "Ролан Гарос".

Самият наставник посети България през 2019 година в ролята си на посланик на Sofia Open и проведе групови тренировки с деца в зала "София" непосредствено преди четвъртото издание на турнира в "Арена Армеец".