Бавно, но сигурно Доминик Тийм се завръща към най-добрите си дни. Резултатите на австриеца значително се подобриха и това се отрази на неговия ранкинг. Тийм вече е номер 157 в ранглистата, а през тази седмица той отново се представя на доста добро ниво, като вече е част от четвъртфиналите на турнира в Хихон.

Носителят на 17 титли твърдо вярва, че най-доброто пред него предстои и си постави цел до края на сезона да влезе в топ 100.

„Чувствам се спокоен и гледам мач за мач. Мисля, че нещата започнаха да ми се получават и играя все по-добре. Резултатите ми показват, че съм на правия път и трябва да продължа по същия начин. Единственото, което искам, е отново да се върна сред най-добрите в света, така, както бе преди”.

“Моята цел до края на този сезон е да вляза в топ 100 и мисля, че това ще е едно чудесно постижение след толкова дълго отсъствие от кортовете. Ще играя турнир след турнир и просто ще опитам да достигна максимално далеч във всяка една надпревара, за да трупам точки и да се изкачвам нагоре в ранглистата. Ако успея да завърша годината в топ 100, това ще е една много добра предпоставка за 2023 година“, каза шампионът от US Open 2020.