Макар че Доминик Тийм все още търси своя първи успех в Тура след завръщането си от контузия, според повечето тенис анализатори, единственото, от което се нуждае австриецът е време, за да напипа верния път. Сега носителят на 17 титли, включително и трофей от Големия шлем, засипа с похвали британеца Анди Мъри. Двамата се срещнаха в мач от първия кръг на турнира от Мастърс сериите в Мадрид, а шотландецът успя да спечели двубоя в два сета.

Доминатора обаче за пореден път показа чудесното си отношение, което винаги е демонстрирал многократно към всеки един опонент на корта и засипа с множество добри думи бившия номер 1 в света.

„Анди е изключителен и истински се възхищавам на неговата сила и борбеност. Той е велик шампион, защото само големите могат да се завърнат след подобно нещо. Той успя да опровергае всички, които твърдяха, че с кариерата му е свършено и отново е тук, без страх и продължава да опитва. Смятам, че това е удивително. Дано повече хора вземат пример от Мъри, защото това, което той прави е доказателство за истинска сила и огромен дух“, заяви Тийм.

От своя страна, Анди Мъри вече е в третия кръг на големия турнир в испанската столица, след като се наложи над Денис Шаповалов в 3-сетова битка.