Доминик Тийм призна след драматичния мач срещу Григор Димитров, в който победи след спасени 5 мачбола, че е имал голяма доза късмет и че в този двубой нито един от двамата не е заслужавал да загуби.

"Мисля, че това беше много добър мач и от двама ни", сподели Тийм, който вече има 2 победи от 3 мача срещу Димитров.

Григор пропусна златен шанс след много болезнена загуба в Мадрид

"Тайбрекът в третия сет бе невероятен. Беше 4:3 за него и изиграх две много добри точки. Той направи две невероятни разигравания. Тайбрекът винаги е малко късмет, но мисля че това беше добър мач и от двама ни. Това е лошото в тениса, само един може да спечели."

И във втория, и в третия сет Григор водеше с пробив, но допусна той да бъде върнат, а австриецът бе перфектен в трудните моменти.

"Не винаги играя добре на важните точки, но днес да. Спасих пет мачбола. Не си спомням дали някога съм спасявал толкова мачболове в един мач, така че чувството е много добро."

"Тайбрекът винаги е 50/50. Бих казал, че е малко късмет. Но в третия сет показах много добър манталитет. Губех с пробив в сета и се върнах. Много съм щастлив, че спечелих мача в тайбрек, защото загубих последния такъв срещу Вавринка в Индиън Уелс и сега за щастие бе за мен", допълни световният №9.