Франсис Тиафо не оправда очакванията за силно представяне на Откритото първенство на Австралия. Американецът достигна до третия кръг на надпреварата, където бе елиминиран от бъдещия полуфиналист Карен Хачанов. Тиафо ясно си дава сметка, че е могъл да постигне повече в Мелбърн, но въпреки това, 25-годишният тенисист вече заема рекордна позиция за себе си в световната ранглиста.

Полуфиналистът от Откритото първенство на Сащ 2022 е под номер 15 в класацията на АТП, а Франсис силно се надява, че ще се представи далеч по-добре в следващите турнири от сезона.

„Разочарован съм от представянето си в Австралия и няма защо да го крия. Искаше ми се да постигна повече, тъй като  Australian Open е един от любимите ми турнири, но не мога да сторя нищо, освен да приема ситуацията такава каквато е. Ще се надявам да постигна по-добър резултат през 2024, а сега единствено мога да гледам напред. Извличам си и много позитиви от това, което направих в Мелбърн, защото вече съм част от топ 15 на световния тенис и няма как да не бъда доволен от този факт. Смятам, че с напредването на сезона ще играя все по-добре и определено гледам с позитивизъм към бъдещето“, каза Тиафо.

През следващата седмица Франсис Тиафо ще участва на турнира в Далас, където със сигурност ще бъде считан за един от големите фаворити за трофея.