Стан Вавринка продължава да играе тенис на високо ниво. Швейцарецът все още демонстрира огромно желание за победи, а през тази седмица той се представя чудесно на надпреварата в Ротердам. 3-кратният шампион от „шлема“ вече е част от четвъртфиналите на турнира, а по-късно днес ще се изправи срещу Яник Синер в един вълнуващ двубой. Изключително ласкаво за Вавринка се изказа неговият колега Франсис Тиафо.

Според американеца, Стан може да е истинско вдъхновение за всички и призова останалите тенисисти в тура  да не го подценяват.

„Смятам, че Стан Вавринка заслужава уважение за всичко, което прави. Той успя да разбие доминацията на тримата големи, а когато си сторил подобно нещо, това само показва колко си добър всъщност. 3 титли от големия шлем са показателни за начина, по който се справяш, а когато си играл наравно с велики шампиони като Джокович, Надал и Федерер, това ясно показва, че си оставил следа в световния тенис. Виждате, че и на 37 години, той продължава да се опитва да дава най-доброто от себе си. Извън корта ние сме много добри приятели, и аз му желая всичко най-добро, и нека моите колеги наистина оценят по достойнство кариерата на Стан, защото никой не знае колко дълго още ще е по кортовете“, каза Тиафо