Франсис Тиафо има ясни цели за 2023.  Американецът изглежда готов за големи неща през новия сезон  и на няколко пъти вече изрази намеренията си  още през следващата година да влезе в топ 10 на света и да триумфира с титла от „големия шлем“.

Сега, 24-годишният тенисист призова младите си колеги  да следват своя път и никога да не се предават.

„Много съм благодарен за това, което ми се случи през 2022.  Тази година бе чудесна за мен в много отношения и няма как да не бъда доволен. Многократно вече споделих, че достигането до полуфиналите на  US Open напълно промени мисленето ми и видях какво мога да постигна в действителност. Поставих си  амбициозни цели за 2023, защото просто за мен вече няма невъзможни неща. Вярвам в себе си и съм зареден с оптимизъм броени дни преди началото на сезона, като ще дам всичко от себе си,  за да вляза в топ 10 на света и да опитам да спечеля титла от шлема.

Няма да е лесно, но ще се боря за всяка една победа на корта без значение срещу кого ще се изправя. Призовавам по-младите си колеги никога да не се отказват и да следват мечтите си.  Човек може да постигне всичко стига да се труди упорито и да вярва във възможностите си. Смятам, че 2023 ще бъде една страхотна година за тениса, защото много момчета са готови да се покрият със слава и ни очакват редица вълнуващи мачове“, каза Тиафо