Теодор Бачев, който беше избран за капитан на националния отбор на България по тенис за мъже за Купа "Дейвис". Той заменя на поста Тодор Енев, а негов помощник ще бъде Валентин Димов. България посреща Мексико на 5 и 6 март в зала "София" в мач от Световна група II турнира за на купа "Дейвис". Ето какво сподели Теодор Бачев преди мачовете:

„Тепърва ще се мисли за тактическите планове за предстоящите мачове. Това, което се покаже в първите геймове и с течение на играта, ще се изгражда стратегията. Нямахме възможност да ги наблюдаваме. Тренировките бяха закрити и нямаме наблюдения как играят“, заяви Бачев.

„Ако се ръководим от последния двубой на Адриан Андреев, имаме известно психологическо предимство и се надявам да го реализираме. Андреев бе предпочетен от Александър Лазаров, като най-добър вариант пред другите две възможности – Донев и Донски. В зависимост от резултата ще решим каква ще бъде двойката. Имаме право да ги сменим в последния момент“, добави още той.

„Не очаквам да е лесно, а напротив – да е трудно. Опитвам се да предам това на момчетата, че лесно няма и трябва да се борят сериозно, за да дадат по-голям процент от своите възможности и да се увенчаем с успех. Ако не дадат това, не можем да разчитаме на победа“, каза Бачев.