Британецът Анди Мъри, който не е играл в последните 6 месеца заради травма, заяви, че тенисът му липсва и няма търпение да се завърне на корта в началото на следващата седмица, когато трябва да вземе участие в започналия вече турнир в Бризбейн.

Шотландецът не е играл от "Уимбълдън", когато получи контузия в бедрото, а през тази седмица взе участие в демонстративен двубой в Абу Даби, който обаче загуби.

Анди Мъри стигна до Бризбейн, но това още не значи нищо

"Искам единствено да се наслаждавам на играта отново. Тя наистина ми липсва. Искам да играя тенис и няма значение дали ще бъда 30-и в света или първи. В момента само искам да играя. Когато си далеч от корта, осъзнаваш колко важен е тенисът", каза Мъри пред медиите в Австралия.

Бившият водач в световната ранглиста заяви, че вече ще избира по-внимателно турнирите, на които участва, като ще вземе пример от 36-годишния Роджър Федерер, който през 2017 година спечели две титли от Големия шлем.

"Надявам се, че ще мога да играя максимално дълго, което означава, че ще трябва да си давам повече почивки", каза 30-годишният шотландец.

Мъри е поставен под номер 2 в Бризбейн след Григор Димитров. В първия кръг на турнира шотландецът почива, а във втория ще срещне победителя от двубоя между Райън Харисън и Леонардо Майер./БТА