Мачът между Крис О`Конъл и Мартин Дам сътвори един от интригуващите минискандали на Маями Оупън. Съдията на срещата бе принуден да се намеси и да каже на двамата тенисисти да "спрат да си говорят" по време на срещата им. Австралиецът О'Конъл спечели в два тайбрека срещу американския си съперник и спечели мача със 7-6 (5) 7-6 (5).


Мачът обаче беше помрачен, когато двамата играчи продължиха да се карат и то пред арбитъра. О'Конъл се оплака, че съперникът му издава звуци по време на подаването си. Това бе признато от Дам, но не и по време на самото движение за изпълнение на сервиса. След една от точките австралиецът се насочи към мрежата и започна да се оплаква от съперника си.

О'Конъл изкрещя: "Какво правиш? Какво правиш? Точно преди да сервирам, ти крещиш. Преди да сервирам. Не ме интересува дали го правиш след точка, но ако го правиш точно преди да сервирам, не е ок".

След това Дам първоначално отговори с "И какво от това?", преди да пледира за невинността си: "Не правя нищо." Двамата си размениха реплики пред съдията. Той пък ги инструктира да замълчат. Съдията продължаваше да бъде прекъсван от играчите, заяви, че е по-добре е всички оплаквания да стават през него. О'Конъл обаче успя да запази самообладание и да си осигури място в следващия кръг, но ще играе срещу Яник Синер.