С 8 американци в топ 50 на света, бъдещето на американския тенис определено изглежда светло. Според мнозина специалисти изобщо не е далеч времето, когато представител на Сащ ще спечели титла от „големия шлем“, но поне засега това изглежда непостижима задача за американците. Последният, който успя да триумфира с трофей от „шлема“ бе Анди Родик през далечната вече 2003 година.

Тейлър Фриц обаче остава оптимист за бъдещето и вярва, че той и неговите сънародници тепърва могат да покорят най-големите върхове.

„Виждам как редица експерти предвещават бляскави времена за мен, и моите колеги. Истината е, че американският тенис наистина показва значителен прогрес, нещо, което отдавна не се е случвало. Разполагаме с чудесни млади момчета и смятам, че бъдещето изглежда обещаващо. Трябва обаче да бъдем реалисти и да кажем, че ако наистина желаем да направим нашите сънародници щастливи, може би е крайно време някой да опита да спечели титла от големия шлем. Франсис Тиафо стигна до полуфиналите на  US Open през миналата година и това бе страхотно, но силно се надявам, че най-доброто за всички нас тепърва предстои. Ако някои от моите колеги, или пък аз триумфираме с отличие от шлема, това  ще направи хората истински щастливи, а и тенисът ще стане още по-популярен и ще привлича още по-голям зрителски интерес в Съединените Щати“, каза световният номер 10