Младата канадска надежда - Феликс Оже-Алиасим започна по добър начин сезон 2020 в мъжкия тур. Канадецът спечели 13 от 22-та мача, в които участва, но след преждевременното прекратяване на турнири най-рано до 13-и юли, всеки тенисист намира различни начини да прекарва свободното си време.

Като много други, Оже-Алиасим си стои вкъщи, но въпреки трудните времена за света, той остава позитивен и е готов отново да се завърне на корта, когато настъпи времето за това.

„Чувствам се добре и се старая да мисля позитивно. В добро разположение на духа съм и се радвам, че това е така, защото в момента за хората ситуацията не е никак лесна. Щастлив съм, че всички в семейството засега са здрави - баба, дядо, родителите ми, те са добре. Знам обаче, че в много семейства сега има сериозни проблеми, за съжаление много невинни хора загубиха битката с коронавируса и това наистина е тъжно. Продължавам да тренирам активно, наблягам на физическата подготовка. Все пак съм професионален спортист и не мога да си позволя отпускане. Всеки ден искам да се развивам в личен и професионален план, старая се да правя най-доброто за себе си и другите, и взаимно да си помагаме. Много рядко днес спортистите могат да бъдат със своите семейства, но  сега имаме тази възможност и трябва да я оценим истински. Щастлив съм, че прекарвам време с моите родители и сестра ми, забавно е и ни е приятно да бъдем заедно. Доста често играем на най-различни игри или пък говорим дълго, дори понякога водим доста разгорещени спорове по всякакви теми. В настоящия момент няма нужда да си лягам рано и успяваме да останем до доста късно и просто се наслаждаваме на компанията си. Вечерите със семейството са безценни за мен“, сподели един от най-добрите канадски тенисисти.

 

Автор: Делян Калинков