Здравословното състояние на Григор Димитров се подобрява след дадената положителна проба за коронавирус. Първата ни ракета няма температура, а направеният скенер на белите дробове показва, че те са чисти, съобщи мениджърът му Георги Стоименов.

Самият той е дал отрицателна проба за COVID-19. Вчера той и цялото му семейство са се тествали.

„Всички около Григор са с негативни резултати от тестовете", увери Стоименов.

„Разбира се, че е притеснен“, сподели той за бившия №3. „Основното притеснение на хората по принцип е, че има тежки случаи на развитие на този вирус. Но основното притеснение на Григор е, че изкара малко повече от 3 месеца в пълна изолация. Беше в идеална среда за добра спортна подготовка. Той беше изолиран буквално до последния момент, преди да се качи на самолета за Белград. Този вирус почерни тези 3 месеца. Не казвам, че всичко отива на вятъра, но това е двуседмичен период, в който той няма да тренира. Това ще наруши ритъма му“, каза мениджърът на Григор.

„От здравословна гледна точка това са здрави момчета. Смятам, че бързо ще се възстанови“, сподели той.

„Родителите му са добре. Треньорът му остана в Хърватия – и той довчера беше добре, не съм го чувал в последните 12 часа. Алгис Христов е доста добре, той е здраво момче и вярвам, че ще се оправи“, разкри още представителят на хасковлията пред Бтв.