Сърбия ще срещне Италия в полуфинала от долната половина на схемата на Купа Дейвис, след като световният номер 1 Новак Джокович поведе своите към победа над Великобритания с 2:0.

В първия мач на сингъл Миомар Кецманович надви в оспорвана битка Джак Дрейпър със 7:6 (2), 7:6 (6), което означаваше, че британците имат нужда от победа на Камерън Нори над Джокович, за да запазят шансове за успех.

Опитният сърбин обаче не остави съмнения в превъзходството си и се наложи с 6-4, 6-4.

В крайна сметка Сърбия се класира за полуфиналите, където ще срещне Италия, което означава, че в рамките на две седмици Джокович за трети път ще се изправи срещу четвъртия в света Яник Синер. 22-годишният италианец победи Джокера в груповата фаза на Финалите на АТП, но след това сърбинът се наложи в реванша на финала.

По-рано вчера Синер бе с основна заслуга за победата на Италия над Нидерландия с 1-2. "Оранжевите" взеха първия мач на сингъл след победа на Ботик ван де Зандсхулп над Матео Арналди с 6-7(6), 6-3, 7-6(7). След това Синер се справи с Талон Грикспор със 7-6(3), 6-1, преди да си партнира с Лоренцо Сонего за успех над Грикспор и Уесли Колхоф с 6-3, 6-4.

В горната част на схемата Финландия ще спори с Австралия. Финалът на Купа Дейвис ще се играе в неделя.