Световната №7 Кики Бертенс стана поредният критик на поведението на лидера в мъжкия тенис Новак Джокович. Ноле, Александър Зверев, Доминик Тийм, Борна Чорич, Марин Чилич, Григор Димитров и други големи имена от мъжката верига показаха липса на социална дистанция и спазване на мерките за сигурност по време на "Адриа Тур", играейки пред публика, отивайки на дискотека в Белград, мачлета по баскетбол и футбол, прегръдки и поздравления.

Именно това е ядосало нидерландката, Тя изригна избухна в социалните мрежи след поредните кадри от атмосферата около демонстративната състезание.

"Гледам тези снимки и се чудя - как е възможно това? На коя планета живееш, Джокович?! В коя част на света е позволено това, при условие, че ние седим у дома и се пазим, за да не заразим близките и любими хора? В същото време Новак ни поучава за мерките около US Open, кани се да не пътува за турнира... Лидерът в мъжкия тенис не дава най-добрия пример.", написа Кики в социалните мрежи

Думите на Бертенс отекнаха и в пресата в Европа, като поведението на Ноле, Григор, Доминик Тийм, Саша Зверев, Марин Чилич и останалите асове по време на белградския и задарския етап от "Адриа Тур" е много критикувано.

"Германия и други страни засилват мерките и се готвят за втора вълна, но явно в Източна Европа вирусът не е стигнал", пише язвително "ШпортБилд".