След полуфинала си на Аустрелиън Оупън Стефанос Циципас изведнъж се превърна в един от най-популярните тенисисти в света. Огромният талант и приятен стил на игра имат потенциала да превърнат Циципас в една от големите звезди на следващото десетилетие. Това обаче можеше да не стои като възможност и никой от нас да не бе чувал за Циципас.

Защото тенисистът можеше вече да не е между живите, превръщайки се в една от жертвите на бурното море.

Самият Циципас използва своя набиращ все по-голяма популярност канал в YouTube, за да разкаже на своите последователи за "деня, в който можеше да умра". Със сълзи на очи гъркът си спомни за най-болезнения момент, в който целият живот му минава на лента и той е на прага на смъртта.

Инцидентът се случва в средата на октомври през 2016-а. По това време Циципас още е в началото на професионалната си кариера и играе на Фючърс турнир в родината си. Той се провежда в Херсонисос, а в почивния си ден Циципас решава да посети плажа заедно с двама свои приятели и баща си, който и до сега е негов треньор. Целта на посещението е студената морска вода да бъде използвана за освежаване след престой в сауната. Морето е бурно и не е подходящо за плуване. Тенисистът и приятелите му нямат и такива намерения. Те искат само да се потопят за малко във водата. Само че без да разберат какво се случва, за секунди те се озовават на 30-40 метра навътре в морето. "Най-ужасно усещане, което съм преживявал", описва случилото се Циципас. Той и приятелите му започват жестока борба с вълните, които стават все по-големи и опасни. 

Гъркът описва, че започва да се паникьосва, да гълта много вода и като цяло да се чувства безпомощен. Мъртвото течение изобщо не му позволява да се добрижи до брега. Циципас е наясно, че е много близо до смъртта и отчаяно се бори за живота си. "За секунда дори мислех, че съм мъртъв", споделя през сълзи настоящата тенис звезда. За щастие обаче на плажа е баща му, който се хвърля във водата и с огромни усилия изтегля Циципас и неговите приятели към коралов риф, който дава шанс на момчетата да си поемат въздух и след това да продължат към брега.

"Той беше спасителят, той спаси всички нас", признава Циципас. Според тенисиста този ден е променил тотално неговия светоглед и му е дал възможност да оценява всеки следващ ден.