Световният номер 6 Стефанос Циципас изпрати специално послание до своите родители. Циципас стана един от последните тенисисти, които потвърдиха участието си на virtual Madrid Open.

Този турнир се очаква с интерес от феновете на тениса, като това ще бъде първият турнир, който ще се играе изцяло онлайн. Много от най-добрите в света потвърдиха участието си в надпреварата и се стараят сериозно да подобрят уменията си във видео игрите. 

Роденият през 1998 година Циципас е смяттан за една от бъдещите звезди на тениса, но сега е жаден да се докаже и във виртуалното пространсттво. Етто какво заяви гръкът.

„Като малък много играех най-различни игри и моите родители постоянно ми се караха. Те ми казваха, в живота игрите няма да ти помогнат, от тях няма полза. Като играеш на игри, нищо няма да постигнеш, това е абсолютно безполезно. Ето, че те много са сгрешили и сега ще ми се наложи да се докажа  в онлайн пространството. Мотивация не ми липсва, защото както споделих вече, като малък бях голям фен на видео игрите и сега ще докажа на моята майка и баща, че много са бъркали като ми се караха толкова. Ето, че тази моя страст си е струвала“, каза Циципас.

Автор: Делян Калинков