Швейцарският тенисист Стан Вавринка направи доста мрачна прогноза за бъдещето на тениса. Според 35-годишния швейцарец е много вероятно да не се проведат повече турнири през 2020 година. 

Getty Images
27 снимки

3-кратният шампион от турнирите на „големия шлем“, добави още, че спокойно може да се сложи край на сезона още в този момент. 

"Трудно ми е да повярвам, че ще играем тенис скоро. След тази пандемия ще мине известно време, докато всичко се върне към нормалното. При нас тенисистите всичко е свързано с много пътувания по света и аз лично прогнозирам, че тенисът ще се завърне към провеждането на състезания последен. Чета различни информации, в които се казва, че организаторите на някои надпревари правят всичко възможно да се играят мачове без публика. Моето мнение е, че дори това е трудно осъществимо, защото за подготовката преди всеки двубой има страшно много хора, които се грижат за всичко. Турнири като Ролан Гарос и US Open би било добре да бъдат изиграни, но с оглед сегашната ситуация това ми изглежда невъзможно", заяви Вавринка.

Автор: Дидо Калинков