Сръбският тенисист Филип Крайнович обяви своето оттегляне от професионалния спорт, слагайки край на кариера, изпълнена с многообещаващи моменти, но и с неосъществени амбиции.

32-годишният Крайнович съобщи решението си чрез публикация в социалните мрежи след поражението си в първия кръг на квалификациите за Откритото първенство на САЩ, където бе победен с 4:6, 2:6 от австриеца Юрий Родионов. В емоционалния си пост Крайнович определи този мач като своя „последен танц“.

През 2018 година Крайнович достигна своя връх в световната ранглиста, изкачвайки се до 26-о място, което остава неговото най-високо постижение. Година по-рано той игра и в най-значимия финал в кариерата си на турнира "Мастърс 1000" в Париж, където бе победен от американеца Джак Сок.

Въпреки че Крайнович достигна до пет финала на турнири от АТП, той така и не успя да завоюва титла. През втората половина на миналата година сърбинът се бореше с контузия, която възпрепятства кариерата му и допринесе за настоящото му отдалечаване от професионалния тенис. В момента Крайнович се намира извън първите 600 в ранглистата, което също оказа влияние на решението му да сложи край на активната си спортна кариера.

С оттеглянето си Филип Крайнович оставя след себе си спомени за своите борби на корта, както и за нереализираните му мечти, които ще останат част от неговото наследство в света на тениса.