След като миналата седмица Фабио Фонини даде положителна проба за коронавирус и реши да спре с тениса до януари, а във вторник Гаел Монфис съобщи на пресконференция, че слага край на сезона си, тъй като иска да се възстанови физически и психически за новата година, сега техният пример последва и Кей Нишикори. Бронзовият медалист на сингъл от Олимпийските игри в Рио де Жанейро бе измъчван от контузия в рамото от "Ролан Гарос" насам и поради тази причина се оттегли от участието си както във Виена, така и в оставащите турнири от програмата му до края на кампанията - Мастърсът в Париж и ATP 250 Sofia Open.

„Реших да приключа моята година. Вълнувам се да се върна обратно на корта, но и искам да съм сигурен, че съм на 100%, когато играя мачове. Да се завърна след операция на рамото не бе лесно и очаквано дойде с някои възходи и падения. Рамото продължава да ме притеснява малко и реших да пропусна Париж и София и да се концентрирам изцяло върху 2021. Това очевидно ще бъде важна година за мен. Благодаря на всички за подкрепата и до скоро“, сподели №4 в света японец.

Така петото издание на състезанието в "Арена Армеец" ще се лиши от две от най-атрактивните имена в тура, както и от финалиста на US Open 2014.

Според предварителните заявки мястото на Нишикори в София трябва да бъде заето от Адриан Манарино, а първа резерва вече е шампионът на US Open 2014 Марин Чилич.

Билети за Sofia Open 2020 може да купите тук.