Димитър Кузманов даде аванс на България от 1:0 победи в мача срещу Мексико от Световна група 2 на Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. Първата ракета на страната Кузманов разгроми Луис Патиньо с 6:1, 6:1 само за 47 минути на твърдите кортове в зала "София".

Той показа характер и излезе на корта, въпреки че по-рано днес баща му Савко Кузманов почина внезапно. Пловдивчанинът нямаше особени проблеми срещу 983-ия в света Патиньо. Кузманов взе 10 от първите 11 гейма по пътя си към крайната победа.

65 снимки

"Това е просто поредната победа. Имал съм и много по-трудни мачове е моменти. Много емоции ми минават през главата. Още преди мача казах, че няма как да не изляза да играя. Аз съм професионалист и това ми е работата. Надявам се, че съм я свършил добре.

Взехме само една малка победа. Мачът е дълъг, но това е добро психологическо начало. Колективът ни е най-силното качество и затова вървим напред. Той не ме изненада с нищо. Бях стабилен от началото до края. Сервирах добре, ретурите вървяха. Доволен съм, че затворих без проблеми мача", каза Кузманов след двубоя.

Вторият мач на сингъл по-късно днес е между втората ракета на България Адриан Андреев и лидерът в състава на латиноамериканците Херардо Лопес Виясеньор.