Александър Зверев и Андрей Рубльов, които участваха в Adria Tour в Задар, се обединиха около една обща стъпка, която предприемат въпреки отрицателните си проби за коронавирус. Макар да не са заразени, двамата ще се подложат на 14-дневна изолация.

Както знаете, турнирът беше прекратен, след като Григор Димитров даде положителен тест за COVID-19 в неделя. Последва изявление и от Борна Чорич, че страда от коронавирусна инфекция, а после наставникът на първата ни ракета Крис Гро и фитнес треньорът на организатора Новак Джокович – Марко Паник дадоха положителни проби.

„Току-що получих новините, че аз и всички от екипа ми сме дали отрицателни проби за Covid-19“, съобщи Зверев в Twitter. „Искрено се извинявам на всеки, когото потенциално съм поставил под риск, играейки в този тур“.

„Ще следвам препоръките за самоизолация, препоръчани ми от лекарите. Като допълнителна мярка – моят екип и аз ще продължим да се тестваме редовно. Пожелавам на всеки, който е дал положителна проба, бързо възстановяване. Останете здрави“, написа още световният №7.

Андрей Рубльов също публикува емоционално съобщение в Twitter, с което сподели, че „това, което се случва в света в момента, е наша отговорност“.

„Това е глобален проблем и влияе върху всички ни. Нужно е да помогнем за ограничение на разпространението на вируса. Така че ще се поставя под карантина през следващите 14 дни. Благодаря ви за подкрепата“, каза руснакът, който дебютира в Adria Tour в Задар. Там стигна до финала срещу Новак Джокович, но заради положителната проба на Димитров този мач така и не се проведе.