Италианецът Яник Синер призна, че успехът му срещу световния номер 1 в тениса Карлос Алкарас на полуфиналите на турнира в Маями, е сред най-добрите му мачове в кариерата, предаде "Ройтерс".

Неговият епичен успех с 6:7 (4), 6:4, 6:2 сваля Алкарас от върха на световния тенис, където от понеделник ще се върне Новак Джокович.

"Със сигурност е една от най-добрите ми победи. Мисля, че и двамата играхме на много, много високо ниво", смята италианецът.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

"В третия сет видях, че има трудности. Опитах се да натисна, особено в първия гейм, когато сървираше със стари топки и беше по-лесно за ретури", обясни той.

"Мисля, че промених някои неща от Индиън Уелс насам и съм много щастлив от това", каза още Синер.

Той ще играе във финала срещу руснака Даниил Медведев в търсене на първата си титла от турнир от сериите "Мастърс 1000". Досега италианецът не е печелил срещу Медведев в пет мача.

"Тук условията са различни от Ротердам. Радвам се, че ще играя отново срещу него на финал. Миналия път загубих, но ще дам най-доброто. Ще се опитам да направя някои промени, като срещу Карлос. Чувствам се добре на този корт", добави тенисистът.

Автор: Христо Бонински/БТА