Първата ракета на Италия Яник Синер се изправя срещу Лойд Харис в първи полуфинален сблъсък от турнира от сериите ATP250 в Антверпен. Срещата между победителя от Sofia Open и южноафриканеца е с начален час 16:00 и ще може да я наблюдавате на живо по MAX Sport 1. Двамата не са се изправяли един срещу друг до този момент.

Италианският тенисист започна участието си в надпреварата от осминафиналите. Синер победи първо своя сънародник Лоренцо Мусети с 2:0 сета, а след това сломи и съпротивата на Артур Риндерне, като отново не загуби сет.

24-годишният Харис от своя страна стартира турнира далеч по-рано от своя противник. Първата ракета на Южна Африка победи последователно представителя на домакините Зизу Бергс, Ян-Ленард Щруф и Мартон Фучович. Номер 32 в ранкинга на ATP продължава и участието си в Антверпен и в турнира по двойки, където със своя партньор Шавие Мелис вече спечелиха две последователни срещи и ги очаква полуфинал срещу нидерландската двойка Уесли Куулхоф/Жан-Жулиен Роже.

И двамата тенисисти до момента не са загубили сет в турнира, но дали умората ще окаже влияние върху играта на Харис или роденият в Кейптаун тенисист ще отстрани първия поставен в схемата в Белгия, предстои да разберем.