Италианецът Яник Синер все още свиква с живота на шампион от Големия шлем след титлата си на Откритото първенство на Австралия, но 22-годишният състезател призна, че вече се цели във върха на мъжкия тенис, предаде Ройтерс.

Световният номер 4 се завърна след изоставане от два сета на "Род Лейвър Арина" и се наложи над руснака Даниил Медведев с 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 за първия си толкова голям трофей. На полуфиналите той победи и лидера в АТП Новак Джокович.

Синер спечели срещу сърбина Джокович и в групите на финалния турнир на АТП, както и на полуфиналите на Купа "Дейвис", което му дава основание да се бори за номер 1 в ранглистата.

"Нека да видим, не обичам да говоря за класиране. Просто се опитвам да бъда щастлив на корта и да се подобрявам като играч", каза Синер пред АТП преди старта на участието си на турнира в Ротердам.

"Това е единственото нещо, което мога да контролирам. Щастлив съм, че съм номер 4 в момента. Със сигурност мечтата ми е да стана номер 1 в света и работя колкото си може по-усърдно за тази цел", призна италианецът.

Синер похвали подкрепата на семейството си след титлата в Мелбърн. "Беше странно за мен и още по-странно за тях. Ще ги видя едва след този турнир, ще отида при тях", каза играчът. "Говорим по телефона и има журналисти пред къщата. Нещата са се променили със сигурност. Но аз съм същият човек от преди Австралия и родителите ми са същите", каза още Яник Синер.