Григор Димитров започна с победа участието си на "Мастърс"-а в Индиън Уелс. Българинът се наложи със 7:5,6:2 над Александър Мюлер от Франция за час и 31 минути. Срещата беше от втория кръг на турнира, а следващият съперник на българина отново е французин - Адриан Манарино. 

Хасковлията имаше да защитава само 10 точки, след като през миналия сезон отпадна още в първия кръг от Джейсън Кублър. Срещата с Мюлер започна лошо за Димитров, който допусна ранен пробив. Той обаче успя да го върне при 4:4, след което проби за 7:5. Във втория сет Гришо не срещна кой знае каква съпротива и поведе с 3:0, а втория си пробив направи за 6:2, с което спечели и мача. 

Gulliver/GettyImages
13 снимки


ПЪРВИ СЕТ

Срещата започна с ас на Димитров, а след това набързо поведе с 40:0. С нов ас българинът поведе с 1:0. Французинът загуби първата точка при своето подаване, но след това беше безгрешен, за да изравни. 

В третия гейм Григор направи двойна грешка за 15:30. След това Мюлер с уинър си спечели две точки за пробив, като успя да стигне до такъв още при първата възможност. Французинът продължи да играе агресивно и стигна до 40:0 при своето подаване, след което нашенецът прати топката в аут и неговият съперник затвърди пробива си. 

Гришо успя да стабилизира играта си, като спечели гейма си на 15. Впечатляваща беше последната точка на Димитров в петия гейм, като той първо загуби баланс и падна, но успя да отиграе, а след това топката срещна филето, като му се наложи отново да импровизира, за да направи резултата 2:3. 

Мюлер продължи да бъде солиден при своето подаване и макар Григор да оказа малко повече съпротива, то французинът поведе с 4:2. Българинът имаше трудности при своето подаване, където се стигна до 30:30, но все пак успя да намали изоставането си. Мюлер три пъти не можа да вкара първия си сервис и Гришо се възползва, за да стигне до брейк-бол. Перфектен бекхенд-ретур на българина му издейства изравняване на резултата за 4:4.

Димитров не успя да запази добрата си инерция и загуби първите две точки в деветия гейм. С два отлични първи сервиса обаче той успя да стигне до 30:30. Мюлер стигна до брейк, но с нов добър сервис нашенецът стигна до ново равенство. Мюлер подходи с агресивен ретур, но Димитров с бекхенд по правата го матира, а след това със страхотен сервис стигна до 5:4. Французинът не трепна и взе подаването си на нула за 5:5. 

Следващият гейм премина по идентичен начин, като този път Григор не срещна трудности при своето подаване, като си осигури поне тайбрек в първия сет - 6:5. Гришо се възползва слаб сервис на своя съперник, а след това с изумителен ретур поведе с 30:0. С качествен форхенд Мюлер успя да свали малко напрежението от себе си, но след това сбърка при излизането си на мрежата и Димитров получи две точки за спечелване на сета. Французина спаси първия сет бол. Със страхотен форхенд при дълго разиграване Димитров спечели първия сет със 7:5. 

ВТОРИ СЕТ  

Григор започна отлично и втория сет, повеждайки с 40:0. Последваха две грешки от негова страна, но при третия опит успя да поведе с 1:0. Хасковлията стигна до точка за пробив и във втория гейм, като успя да я реализира от първия път и поведе с 2:0. 

Мюлер опита веднага да върне пробива, като поведе с 15:0 и 30:15 при подаването на Димитров. Гришо обаче не трепна, като изравни, а след това Мюлер прати топката в мрежата. С отличен ас Димитров затвърди пробива си и поведе с 3:0. Французинът поведе с 30:0 в четвъртия гейм. Гришо обаче набързо стигна до равенство. След това опита прехвърлящ удар, който не се получи и така даде възможност на Мюлер да запише първи гейм в актива си във втория сет. Той обаче направи двойна грешка и се стигна до ново равенство. С два отлични сервиса все пак Александър Мюлер успя да намали изоставането си - 1:3. 

С перфектен сервис гейм Гришо поведе с 4:1. В шестия гейм Димитров стигна до точка за пробив. Мюлер пласира сервис в тялото на своя съперник и така стигна до равенство. Французинът стигна до предимство, след като отличен бекхенд на Григор излезе в аут. Българинът стигна до ново равенство, а след дълго разиграване принуди съперника си да прати топка в аут за нов брейкбол. Мюлер се измъкна, но Гришо стигна до нов шанс за пробив със страхотен минаващ удар. С ас и воле французинът стигна до предимство, което успя да оползотвори - 2:4. 

В седмия гейм Димитров беше видимо разконцентриран, като позволи на своя съперник да стигне до точка за пробив. С три перфектни сервиса той успя да спечели петия си гейм във втория сет - 5:2. Мюлер трябваше да сервира за оставане в мача. Гришо дръпна с 30:15, но Мюлер изравни с мощен сервис. Димитров стигна до мачбол, след като съперникът му прати топката в мрежата. Мюлер не успя да вкара първи сервис. При втория хасковлията влезе в дълго разиграване, при което Мюлер отново прати топката в мрежата - 6:2.