Мечтата на милиони тенис фенове по света се сбъдна, след като бе потвърдено, че голямата четворка, която доминира спорта в последните две десетилетия, ще играе в един отбор на турнира „Лейвър Къп“ през септември. Това стана ясно, след като шампионът от „Уимбълдън“ Новак Джокович се присъедини към Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри в състава на Европа за отборната надпревара, която тази година ще се проведе в Лондон в периода 23-25 септември.

По този начин звездният тим, воден от легендарния Бьорн Борг, ще разполага в състава си с носителите на общо 66 титли от „Големия шлем“, спечелили 66 от последните 76 турнира от четирите най-престижни турнира в света.

„Много съм развълнуван, че ще бъда част от отбора на Европа за „Лейвър Къп“ през септември. Това е единственият турнир, в който можеш да си съотборник с тенисисти, които обичайно са ти съперници. Да се присъединя към Рафа, Роджър и Анди, трима от най-големите ми опоненти, ще е наистина уникален момент в историята на нашия спорт“, сподели Джокович, който наскоро спечели четвърта поредна титла от „Уимбълдън“.

Представителите на голямата четворка неизменно държаха първото място в световната ранглиста в периода февруари 2004 - февруари 2022 година, като те са спечелили всички издания на „Уимбълдън“ от 2003-та година насам.

„Дори не съм си представял, че мога да разполагам с тези четири икони на нашия спорт в един отбор“, възкликна Борг.

„Знам, че и те, също като мен, оценяват значението на този момент и ще бъдат готови за него. Всяка година нашата цел е да спечелим. Мисля, че имаме добри шансове“, допълни той.

„Лейвър Къп“ противопоставя най-добрите тенисисти от Европа срещу техните колеги от останалия свят, като в продължение на три дни се играят по три мача на сингъл и един на двойки. Европа спечели и четирите досегашни издания на турнира, а сигурни участници за отбора на Света, воден от Джон Макенроу, са канадецът Феликс Оже-Алиасим, американецът Тейлър Фриц и аржентинецът Диего Шварцман.