Шампионът от Sofia Open 2020 Яник Синер разкритикува колегата си Александър Зверев заради това, че си е „измислил оправдания“ за загубата от италианеца на "Ролан Гарос" през миналия месец.

Германецът впечатли с представянето си до четвъртия кръг в Париж, където обаче отстъпи на 19-годишния талант. Зверев заяви след поражението, че не се е чувствал добре здравословно, обяснявайки вялата си игра с проблеми с дишането и треска. Въпреки това, тийнейджърът смята, че той си е търсил оправдания за изненадващата загуба.

„Много го уважавам, защото е печелил повече от мен, има повече опит в тура и е страхотен играч. Въпреки това, не уважавам изказванията му след загубата си от мен на "Ролан Гарос". Той се вкара в противоречие. Каза, че е имал треска, а в третия и четвъртия сет тичаше повече от мен. Изглежда така сякаш си търсеше оправдания за загубата. Федерер и Надал, например, никога нямаше да кажат подобни неща“, сподели Синер за италианския вестник Corriere dello Sport.

Младият талант отпадна на 1/4-финалите в Париж от бъдещия шампион Рафаел Надал в двубой, в който Яник се превърна в играча, взел най-много геймове от Матадора на Откритото първенство на Франция на тазгодишното издание.