Григор Димитров получи много тежък жребий за Мастърса в Синсинати, където ще трябва да защитава титлата си от миналия сезон.

Българинът успя да увеличи актива си с четвъртфинала в Торонто, но през следващата седмица има да защитава 1000 точки.

Е, за целта най-вероятно ще трябва да премине още преди полуфиналите през Новак Джокович и Рафаел Надал. Тримата са в една четвърт на схемата, в която са още и имена като Кайл Едмънд, Франсис Тиафо, Милош Раонич и Денис Шаповалов.

Григор е поставен под №5 в схемата и като такъв почива в първи кръг. Във втори ще срещне победителя от мача между Дамир Джумхур и Миша Зверев, а още в трети кръг най-вероятно ще срещне Джокович.

Надал ще започне най-вероятно с мач с Раонич, а после може най-високопоставеният вариант е Едмънд преди да дойде ред на четвъртфинал с някой измежду Димитров и Джокович.

В горната половина на схемата другите топ поставени са Александър Зверев и Марин Чилич, които могат да оформят другия четвъртфинал.

В Синсинати на корта се завръща Роджър Федерер, който ще стартира с мач срещу Жоао Соуса и Петер Гойовчик. Още в трети кръг обаче може да видим супер сблъсък между него и Анди Мъри. Британецът започва с Лука Пуй.

В тази четвъртина са още Стан Вавринка, Кей Нишикори, Доминик Тийм и Диего Шварцман.

Един от суперсблъсъците на първи кръг противопостави стигналия полуфинал в Торонто Стефанос Циципас и Давид Гофен. Те са в четвъртината, предвождана от Хуан Мартин Дел Потро и Кевин Андерсън.