Германецът Александър Зверев отказа от участие в турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 в Сеул (Република Корея) с награден фонд 1,12 милиона долара през следващата седмица.

Така олимпийският шампион от Токио 2020 отново отложи завръщането си на корта след тежката контузия, която получи на полуфиналите на "Ролан Гарос" в началото на юни. Зверев скъса три външни връзки на десния глезен в края на втория сет на мача срещу Рафаел Надал (Испания) и трябваше да се подложи на операция.

Александър Зверев

източник: Gulliver/GettyImages

Германецът, който е пети в световната ранглиста в момента, се надяваше да успее да играе в отборната надпревара за мъже за Купа "Дейвис" през миналата седмица, но се отказа заради силни болки в контузеното място.  Той все пак подкрепяше съотборниците от Германия от трибуните, а Бундестимът спечели първото място в група "С" в Хамбург след победи над Австралия, Франция и Белгия и се класира за финалната фаза на надпреварата от 22 до 27 ноември в Малага, където на четвъртфиналите ще се изправи срещу Канада. 

25-годишният Зверев, който трябваше да бъде поставен под номер 1 в Сеул, ще бъде заменен в основната схема от Раду Албот (Молдова), 92-и в класацията на АТП.