Джон Иснър със сигурност вече навлиза в заключителните етапи от своята кариера. 37-годишният тенисист отдавна заяви, че основен приоритет пред него е семейството и това ясно се вижда в последно време. Американецът участва във все по-малко турнири, но мощно сервиращият тенисист е един от хората, които са дали най-много на играта, като той успя да  счупи и редица рекорди. 
 
Наскоро той заяви, че краят ще дойде, когато просто види, че тялото му не може да издържи на големите натоварвания, но бившият номер 8 все още е жаден за голям тенис. През тази седмица Иснър ще участва на надпреварата в Хюстън, а сега той изказа своето мнение относно бъдещето на тениса. 
 
„Смятам, че тенисът е в добри ръце и не съм притеснен за бъдещето. Видяхте какъв мач направиха Синер и Алкарас само преди няколко дни, и това ясно ни показа, че нашият любим спорт го чака чудесно бъдеще. Ерата на тримата големи е съвсем близо до своя край, още повече, че Роджър вече се отказа, а не е далеч времето, в което същото ще сторят Рафа и Новак. Отдолу обаче идват прекрасни и талантливи тенисисти, а с хора като Синер и Алкарас бъдещето на тениса наистина изглежда обещаващо“, каза Иснър.