Андрей Рубльов се намира в невероятна форма. Руснакът показва невероятно постоянство и съвсем заслужено е един от най-добрите в световния тенис. И макар че през миналата седмица, нещата за световния номер 8 в Доха не се получиха достатъчно добре, сега той е амбициран за още една голяма титла в своята кариера.

Четвъртфиналистът от откритото първенство на Австралия през тази седмица е в Дубай, където ще гони поредно силно представяне. Все пак, една от младите звезди на тениса, сподели на кого се възхищава истински и черпи вдъхновение преди всеки двубой. Шампионът от  Ротердам засвидетелства голямо уважение към Рафа Надал и заяви, че се учи от испанеца на всичко.

„Винаги съм се възхищавал на Рафа, този човек е моето голямо вдъхновение. Той е истински шампион, човек с огромен дух и характер, който никога не се предава. Когато съм гледал негови мачове по телевизията, винаги си казвах, че, за да печеля, трябва да притежавам същата борбеност, и каквото и да става, никога да не се предавам. Много хора не си дават сметка, колко е трудно това, защото животът ни предлага различни предизвикателства. Надал ме вдъхновява с всичко, което прави, а това, че иска да е постоянно на върха е изключително. Погледнете само дори титлите му на Ролан Гарос, цели 13 трофея, а повечето мечтаем само за една титла от шлема. Уча се от Рафа и се стремя да бъда толкова постоянен, колкото е той. Тепърва ще видим какво ще постигна още в тениса, но за мен Рафаел Надал винаги ще бъде един от най-добрите и велики спортисти за всички времена“, завърши Рубльов.