Роджър Федерер заяви, че е "егоистично" доволен, че Олимпийските игри бяха отложени, подготвяйки се за участие на Олимпиадата догодина.

Най-голямото събитие в спортния календар бе отложено за следващото лято в резултат на пандемията от коронавирус. За швейцареца, таймингът проработи в негова полза, тъй като той щеше да пропусне Игрите след претърпяната операция на коляното в края на февруари. 

20-кратният шампион в турнирите от Шлема няма олимпийско злато в колекцията си от трофеи. Той бе най-близо до това, когато бе надигран в три сета от Анди Мъри на финала в Лондон през 2012. Маестрото заяви, че очаква с нетърпение огромното събитие и призна, че спечелването на златния медал е негова основна цел.

"Планът е да бъда тук (в Япония) за Олимпиадата. Знаеш, това за мен е голямата цел. Може би, егоистично от моя гледна точка не беше лошо, че я отложиха с година, заради проблемите, които имах миналата година. Беше огромен шок за всички ни, когато Уимбълдън бе отменен заради пандемията, а впоследствие и Игрите в Токио малко по-късно. Да се надяваме на най-доброто за Олимпиадата в Токио догодина, това е също една от големите ми цели. Наистина се надявам да се върна в Токио за това", сподели Федерер във видеочат с Кей Нишикори. /БГНЕС