Испанският тенисист Рафаел Надал заяви, че не е притеснен от старта на сезона си. Испанецът допусна две две поражения. На турнирът „Юнайтед къп“ той загуби от британеца Камерън Нори (6:3, 3:6, 4:6) и австралиеца Алекс де Минаур (6:3, 1:6, 5:7).

„През последните шест месеца играх много малко официални мачове. Така че тези мачове помагат. Разбира се, ако спечелех, процесът щеше да върви по-бързо, но трябва да се бориш. На моменти играех много добър тенис. Той игра много добре от бекхенд, промени посоките от форхенд.

Вероятно условията тук не са идеални за мен, защото топката е „мъртва“. Не знам дали е от топката или е закрит корт и висока влажност, но топката става мека и това не помага на въртенето. Играчите с по-плоски удари имат по-високи шансове. Но това не е извинение“, каза Надал на пресконференция след мача.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

36-годишният тенисист говори и за Откритото първенство на Австралия ,което започва съвсем скоро: „Откритото първенство на Австралия остава след две седмици. Няма да кажа, че ситуацията е идеална, но няма да кажа, че всичко е напълно лошо - защото на моменти играх много добре. Мисля, че тези два мача ще ми помогнат. Сега трябва да спечелим няколко мача. Това е само началото и не се притеснявам много. Имаше възможност да загубя такива мачове. Миналата година също загубих два мача в Абу Даби“.

Откритото първенство на Австралия ще се проведе от 16 до 29 януари в Мелбърн.

Автор: Боян Денчев/БТА