спанският тенисист Рафаел Надал, след трудния сезон на тенис корта и разочароващото си представяне на Олимпийските игри, успя да спечели трофей през тази година, но не в тениса, а в голфа. Докато си почиваше от професионалния спорт, Надал участва в голф турнир в родната си Майорка и триумфира, като остави зад себе си 74 състезатели. Неговият най-близък съперник, Гонсало Осейо Калва, остана на второ място, докато Надал грабна победата с превъзходна игра.

Това не е първият път, когато Рафа печели голф турнир. В началото на сезона, когато се възстановяваше от контузия, той участва в турнир на Балеарските острови и отново завърши първи.

След почивката и успеха в голфа, Надал се завръща на тенис корта и ще вземе участие в Laver Cup, който ще се проведе в Берлин от 20 до 22 септември. Спекулира се, че този турнир може да бъде последното му участие като професионален тенисист, по подобие на легендата Роджър Федерер, който приключи кариерата си със своето участие в същия турнир. Ако това се окаже вярно, феновете на тениса ще станат свидетели на края на една ера, белязана от исторически успехи и незабравими моменти.