Бившият №1 в световния тенис Рафаел Надал, който бе принуден да се откаже от участие на Откритото първенство на Австралия заради мускулна контузия, заяви участие на турнира в Доха (АТП 250), който ще се проведе между 19 и 24 февруари. Това обявиха организаторите на турнира, цитирани от АФП.

"Доха, приготви се за завръщането на Матадора", написаха от турнира в профила си в Инстаграм.

Надал, който има 22 титли от Големия шлем, се завърна на турнира в Бризбейн в началото на годината, след като не бе играл почти цяла година. Там той отпадна в третия кръг и бе принуден да се откаже от турнира в Мелбърн.

37-годишният испанец обяви, че целта му е да бъде конкурентен за сезона на червени кортове през пролетта. Преди това той призна, че тази година може да бъде последната в кариерата му.

По време на възстановяването си той изненада света на тениса, като бе избран за посланик на Саудитската федерация по тенис, като хвали потенциала на монархията да се превърне в световна сили в спорта.

Рафаел Надал е спечелил 92 титли в кариерата си. Той не е играл в Доха от 2016 година, където е спечелил титлата през 2014./БТА