Отношенията между родната звезда в мъжкия тенис Григор Димитров и легендата Рафаел Надал стават все по-добри. Стана ясно, че испанецът отново иска да проведе съвместни тренировки с хасковлията.

Самият той разкри, че двамата планират да прекарат една седмица в усилни упражнения по време на паузата между сезоните през декември. Те ще използват перфектните условия в академията на Надал. Двамата вече веднъж през годината работиха там, като през юли имаха съвместни сесии в Манакор, Майорка.

Григор и Надал отново заедно в Париж

„Вярвам, че това беше от полза за мен, а също и за Григор”, разкри Надал. „Смятам, ме ще се случи отново през този декември”, допълни световният №1, който има навика да тренира с други свои колеги. През последните години той е работил заедно с играчи като Жоао Соуса, Ришар Гасксе, Хуан Монако и Анди Мъри.

Самият Григор винаги е показвал огромно уважение към носителя на 16 титли от Големия шлем. „Рафа винаги е бил едно от моите вдъхновения”, каза по-рано Димитров „Когато понякога губя даден мач и особено ако се оплаквам, се запитвам: „Щеше ли Рафа да направи това?” Не мисля така.”

Гришо към бг-феновете: Нека вземем още една титла

„Дори само да прекарвам времето си него, дори извън корта, пак е хубаво. Вечеряме заедно, ходим по плажа и разни други такива неща. Беше страхотно. В същото време още рано сутрин започвахме нонстоп да тренираме.”

„Кълна се в Бога, почвахме от ранни зори. Понякога го питах дали не можем да си починем поне следобед. Академията му е страхотна. Страшно съм му благодарен”, добави още Григор.