Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се завърне на корта във втория Мастърс турнир през 2019-а година – Miami Open. Българинът ще играе срещу победителя измежду Фелисиано Лопес и Беноа Пер във втори кръг, като това ще е първи мач на Гришо от Australian Open 2019 насам. Иначе Григор попадна в половината на №2 в схемата Роджър Федерер, като мач с Маестрото може да дойде едва на четвъртфинал.

От януари досега хасковлията лекуваше контузия в рамото, която го извади от предния Мастърс в Индиън Уелс, както и от февруарските турнири в Акапулко и Ротердам. Именно отсъствието, поради травмата на Гришо, го свлече до №29 в световната ранглиста, като именно под този номер той ще стартира надпреварата на "Хард Рок Стейдиъм" във Флорида.

Ако преодолее втори кръг, Димитров може да играе срещу Карен Хачанов. При добро стечение на обстоятелствата за другите фаворити пък на осминафинал ще играе срещу Кевин Андерсън, а на 1/4-финалите срещу Роджър Федерер. За да играе срещу Григор на четвъртфинал, Федерер ще трябва да се справи с Матю Ебдън или квалификант във втори кръг, след което следва Стан Вавринка.

Най-силно поставеният състезател на полуфинал, който може да играе срещу Григор е Стефанос Циципас и Александър Зверев. Гръцкият тенисист стартира похода си в САЩ срещу квалификант или Уго Ембер. 

Световният №1 Новак Джокович води другата половина, като първият съперник на сърбина ще е между Бърнард Томич и Томаш Бердих. В трети кръг може да играе срещу Джон Милман, а на четвъртфиналите по всяка логика ще срещне един измежду Фабио Фонини и Роберто Баутиста Агут. На четвъртфиналите сърбинът чака Иснър, Раонич или Едмънд, а полуфиналите може да бъдат срещу Нишикори, Тийм и Монфис.


Още по темата:

Бивш №1: Григор е скучен и играе като робот!