Броени дни след седмата си титла от финалите на ATP, не спират добрите думи за Новак Джокович. Този път похвалите към сърбина дойдоха от бившата френска тенисистка Марион Бартоли.

Според шампионката от Уимбълдън 2013, Новак Джокович ще властва в световния тенис още дълго време и младите определено трябва да се учат от него.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„За пореден път Джокович ни показа, че е велик шампион. Игра толкова, колкото му бе нужно, а в полуфиналите и финала буквално не остави никакви шансове на своите съперници. Той е най-великият тенисист в историята и смятам, че никой не може да оспори това. Дори може би е най-великият спортист, защото постиженията му говорят достатъчно. Световният номер 1 продължава да чупи рекорди и считам, че скоро няма да сложи край на кариерата си, при положение, че продължава да печели и да бъде най-добрият. Изпитвам огромно възхищение към Ноле и съм щастлива, че световният тенис разполага с такъв диамант. Ако остане здрав, не виждам кой може да детронира сърбина от върха, защото младежите колкото и да желаят да печелят турнири от шлема и да са номер 1 в света, моето мнение е, че все още доста изостават от Джокович“, каза Бартоли.