Обучението на треньори носи дългосрочно развитие. Такова мнение изказа Пресиян Коев, един от хората, които отговарят за развитието на българския тенис.

Той се грижи за за треньорските курсове, които прави БФ Тенис, както и за правилното изпълнение на различните програми, свързани с развитието на младежите.

"Целта ни е да залагаме на много обучения. Когато обучим 10 треньора, те могат да повлияят на 100 състезателя, това е стратегия за дългосрочно развитие. Помагаме на децата до 12, 14 години. За нас е важно да има вътрешна конкуренция, което да помага за конкуренцията в международен план", сподели Коев.

"През пролетта ще имплементираме едно методика на Майк Баръл, топ лекторът от 3 до 10 години. Ще си продължим ITF курсовете. "

"Имаме проект за построяване на кортове на важни места в България. Доста неща, годината е дълга, ще ги анонсираме постепенно."

"В трите години на DIEMA XTRA Sofia Open това е най-успешният "Кидс дей". Ще представим десетте топ юноши, така че има съпътстваща програма в "Арена Армеец", допълни той.