Нашествие на пчели прекъсна срещата между Александър Зверев и Карлос Алкарас за близо 2 часа. Това се случи в началото на третия гейм на мача помежду им на Мастърс турнира в Индиън Уелс.

Алкарас сервираше, когато изведнъж цял рояк пчели наобиколи испанеца. Първоначално той просто изчака с изпълнението, но пчелите ставаха все повече и испанецът избяга до стола, а малко след това директно се насочи към съблекалните. Той бе последван от Зверев, а съдията Мохамед Лаяни обяви на зрителите, че мачът е спрян заради нашествието на пчелите. Докато говореше на микрофона, съдията също бе на път да пострада.

Първоначално сякаш никой не знаеше какво следва. Организаторите реагираха като повикаха пчелар, който се появи на корта около час по-късно.

В същото време агентът на Алкарас Алберт Молина обяви, че Карлитос е ужилен по челото.

Играчите се завърнаха на корта час и 20 минути, след като го бяха напуснали. Подновяването на мача обаче не стана веднага. В следващите двайсетина минути главният герой продължи да бъде пчеларят Ланс Дейвис. Със спрей той пръскаше в зоните, в които все още имаше пчели.

Алкарас продължи да бъде притеснен и първоначално дори не искаше да поднови играта заради все още летящите пчели, макар и доста по-малко. Все пак, след загрявката Карлитос се съгласи да поднови играта, което се случи близо час и 45 минути след прекъсването.

Испанецът все пак успя да се наложи с 6-3, 6-1 и да стигне до място на полуфиналите.

„Беше странно, никога досега не бях виждал подобно нещо на тенис корт. Когато се прибрахме, гледахме инвазията по телевизията и дори ни стана смешно. Определено този мач ще се запомни с това, а не с тениса“, коментира Алкарас.