Името на една от легендите на световния тенис Борис Бекер се завъртя като възможен нов наставник на българската звезда Григор Димитров. Това обаче направиха само родни медии, които се оказа, че разпространяват непроверени слухове. 

Оказа се, че всъщност в момента Бекер е натоварен с лични ангажименти и има намерение да си почива известно време. Програмата му е натоварена със събития от лично естество, а и самият той признава, че иска да се отдаде на семейството си в близки срокове. 

Бекер беше на рождения ден на мениджъра си Йон Цириак, който навърши 80 години. След празненството се премести на купон със сина си, а впоследствие беше забелязан и в имението на бившата си жена, с която демонстрира все по-близки отношения. По всичко личи, че на германеца към момента не му е много до тенис. 

Бекер има опит с водещи тенисисти, тъй като между 2013 и 2016 г. беше треньор на Новак Джокович и под негово ръководство сърбинът спечели шест титли от Големия шлем. Двамата обаче внезапно усложниха отношенията си и се стигна до раздяла. 

Димитров е без треньор от няколко дни, след като освободи Дани Валверду. Двамата запазиха приятелски отношения, но няма да работят вече заедно. В щаба на българина в момента е и друга легенда на световния тенис - Андре Агаси.