Втора изненадваща новина за Новак Джокович в рамките на няколко часа беше оповестена от световните медии. След като стана ясно, че сръбският тенисист губи един от най-големите си спонсори - Пежо, сега беше съобщено, че Ноле се е разделил и с треньора си Мариан Вайда. Именно по време на работата си със словашкия бивш тенисист, Джокера спечели много голяма част от трофеите си.

Вайда беше треньор на Джокович от Ролан Гарос през 2006 година, съобщава tennismajors.com. Двамата не работеха заедно единствено в периода април 2017 - април 2018 г.

Според журналиста Саша Озмо, двамата са взели решението да се разделят още след финалния турнир на ATP в Торино миналата година. Вайда не е пътувал с Джокович за турнира в Дубай с обяснението, че иска да посвети повече време на семейството си.

Словакът е един от най-успешните треньори в тениса и има основна роля в развитието на сръбския тенисист, както и в стигането му до световния връх. Под негово ръководство Ноле спечели 85 титли от турнири на ATP.

Останалата част от екипа на Новак Джокович обаче остава непроменена, като все по-голяма тежест ще има шампионът от Уимбълдън през 2001 година Горан Иванишевич.