Директорът на турнира в София от Австралия: Победата му над Рубльов в 4 сета при изгарящите 40 градуса беше впечатляваща

Турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами следи на живо изявите на Григор Димитров на Australian Open. Макнами, двукратен шампион на двойки в Откритото първенство в родната си Австралия, коментира победата на Димитров над Андрей Рубльов (6:3, 4:6, 6:4, 6:4) на „Род Лейвър Арена“, подсигурила класиране на българската звезда сред най-добрите 16 в първия турнир от Големия шлем за 2018 г. На 1/8-финал Григор ще срещне своя приятел и местен любимец Ник Кириос, срещу когото игра полуфинал в Бризбейн в началото на януари.

„Григор Димитров може да не е във върхова форма, но победата му над Рубльов в 4 сета при изгарящата жега и температура от 40 градуса беше впечатляваща. Това беше голяма стъпка напред в сравнение с предишния му мач, така че Григор определено върви в правилната посока. Очаква ни голям мач между Григор Димитров и Ник Кириос в осминафиналната фаза. Мач, към който всеки е отправил поглед“, заяви Пол Макнами.

Българската публика е отправила поглед не само към предстоящия двубой на Григор в Австралия, но и към наближаващото му завръщане в България. Димитров се завръща пред любимата си българска публика за турнира от сериите АТП 250 DIEMA XTRA Sofia Open 2018. Шампионът от 2017-а година идва с ясна мисия – защита на титлата.

Очакваният с голям интерес тенис турнир в София е от 4 до 11 февруари в “Арена Армеец“. Билетите са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.