Българската звезда на тениса Григор Димитров научи какъв жребий го очаква на следващата надпревара от сезона му. Тя е в Барселона от категория АТР 500 и стартира още следващата седмица. 

Българинът е поставен под номер 2 в схемата и пропуска първия кръг. А във втория го чака корав противник. Там той ще срещне победителя от срещата между Филип Колшрайбер и Жил Симон. 

С германеца се срещна на настоящия Мастърс в Монте Карло и изкова много трудна победа. Симон пък беше първото голямо име, което срещна в кариерата си и макар вече французинът да върви към залеза на битките си на корта, никак не е за подценяване. 

Ако преодолее първото препятствие, най-вероятният съперник в третия кръг е руснакът Андрей Рубльов, който също е корав опонент. При достигане до 1/4-финал най-вероятният съперник е специалистът на червени кортове Пабло Кареньо-Буста. 

На евентуален полуфинал почти сигурно го очаква Доминик Тийм, а среща с лидера в схемата и световната ранглиста Рафаел Надал не се очертава преди финала. В потока на испанеца е и бившият номер едно в света Новак Джокович.