Запознайте се Пьотр Несторов – отдаден, целеустремен и критичен въпреки своята крехка възраст. 14-годишният талант на „Черно море-Елит” наскоро стана държавен шампион в групата на 2 години по-големите от него, а не толкова отдавна игра и четвъртфинал на Европейското първенство.

През юни възпитаникът на треньора Кристиян Илиев се прибра с две титли от силния международен турнир в Киев, като във финала на сингъл победи световният №9 в неговата възрастова група Джерман Самофалов (Украйна).

„Всеки професионален тенисист се стреми да стане номер 1 в света, но това няма как да го постигнат всички. Това е моята цел – да стана №1 в света”, коментира Несторов.

„Григор Димитров? Искам да бъда на неговото ниво. Харесва ми стилът му на игра. Той е същият като Федерер горе-долу.”

Както си личи от името му, Несторов е роден в Русия, а по тениса се запалва като 5-годишен, докато гледа мач на Роджър Федерер по телевизията. След още 7 лета той вече е в България, където продължава да преследва целите си.

„Чувствам се българин и това чувство е много хубаво”, добави Несторов.

Естествено, процесът на израстване има своите и не чак толкова хубави страни.

„Миналата година, например, много се нервирах по време на мачовете. Тръшках, блъсках и това ми пречеше много да играя. Славата? Ами, старая се все още да не обръщам внимание на момичетата. Пълно въздържание”, с усмивка сподели тийнейджърът.