Треньорът на Рафаел Надал - Карлос Моя, който присъства на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, се изказа за състоянието на състезателя. Три седмици преди началото на "Ролан Гарос" участието на Надал на втория турнир от Големия шлем за сезона все още е под въпрос.

"Времето ще ни покаже кога ще се върне. Контузията му е по-сложна от предвиденото, но трябва да бъдем оптимисти", каза бившият тенисист пред RTVE.

"Тъжни сме, че още не може да играе на клей. Не беше лесно да откажем участие в Монте Карло, Барселона и Мадрид, но той е боец и вярва, че скоро ще бъде отново конкурентноспособен", коментира треньорът.

"Има легенда, която гласи, че Рафа има нужда от много мачове, за да влезе във форма. В исторически план той е постигал отлични резултати при завръщането си на корта. Желателно е да отидеш на турнир от Големия шлем с повече изиграни минути, но дори и да не е така, имаме нашите оръжия", добави Моя.

"Всякакви похвали за Алкарас бяха казани и той ги заслужава. Той е много приятен играч за гледане от публиката, динамичен, зрелищен и винаги на отлично ниво. Надявам се, че публиката може да му се радва още дълго време", каза още Карлос Моя.