Швейцарският тенисист Роджър Федерер ще решава в последния момент дали ще има сили да вземе участие в предстоящия турнир за купа "Лейвър", съобщи неговият кондиционен треньор Пиер Паганини.

20-кратният шампион от турнири за Големия шлем, който не е играл от Уимбълдън през 2021, обяви в четвъртък, че ще сложи край на кариерата си в големия тенис след турнира в Лондон. Паганини се съмнява дали той изобщо ще може да излезе на корта в прощалната си надпревара.

"Това най-вероятно ще бъде решение в последния момент. Сега той опитва да тренира на високо ниво, за да разбере дали е добра идея да играе, или не", казва Паганини за швейцарския всекидневник "Блик".

57 снимки

Федерер завършва кариерата си със 103 титли от турнири на АТП, като само Джими Конърс има повече в Оупън ерата със 109. 41-годишният швейцарец прекара и рекордните 750 седмици в топ 10 на световната ранглиста. Паганини твърди, че на Роджър му е станало ясно, че няма начин да се завърне в професионалния тур, "някъде през юли".

Друг треньор - Северин Люти, обаче е на мнение, че легендарният швейцарец ще бъде достатъчно добре подготвен, за да вземе частично участие на Купа "Лейвър".

"Неговата цел е да играе малко, но не знаем още дали това ще се случи на сингъл, или на двойки. Определено има желание да го направи. Тренираме по три часа всяка сутрин и по два следобедите. Направихме това миналата седмица и ще го направим отново през тази", твърди той за "Блик".